Træbeskyttelse

- en side jeg har lavet for min egen fornøjelse skyld.

Træbeskyttelse beskytter og vedligeholder dit træværk, sådan at du ikke behøver tænke på det.

 Man kan både få en oliebaseret og en vandbaseret træbeskyttelse. Med Træbeskyttelse er dit træværk i rigtig gode hænder. Vandig træbeskyttelse dækker ofte, meget bedre end en oliebaseret træbeskyttelse. Lad dit træværk holde mange år fremover.

Hvis du gør brug af Træbeskyttelse er du sikker på et smukt og godt vedligeholdt træværk. Vi tilbyder et stort udvalg af Træbeskyttelse, fra mange forskellige producenter.

Dit træværk er derfor i de allerbedste hænder med en omgang træbeskyttelse. Men selv den bedste træbeskyttelse hjælper ikke, hvis du ikke bruger den korrekt.

I alle tilfælde skal gammel maling eller træbeskyttelse slibes godt ned før ny behandling, så den nye maling kan binde tilfredsstillende.

Transparent træbeskyttelse bruges til nyt træ og behandling af træ, der tidligere er behandlet med tranparent træbeskyttelse.

For at du opnår det bedste resultat, anbefaler vi at du først grunder med, hvorefter du indenfor 24 timer - 14 dage påfører 2-3 fyldige lag Træbeskyttelse. Så får du et både holdbart og pænt resultat.

 door paint

Du sagtens anvende vandbaseret træbeskyttelse ovenpå en oliebaseret, dog ikke på en bjælkehytte.

Det er vigtigt, at du undersøger om træværket er for fugtigt til at få træbeskyttelse.

Oliebaseret træbeskyttelse indeholder typisk terpentin og er derfor god til skadet træ.

Vandbaseret træbeskyttelse kan uden problemer bruges på træ, der tidligere har fået oliebaseret træbeskyttelse. Det vigtigste er at du behandler dit udendørs træværk med træbeskyttelse så tit, at det altid er beskyttet.

Uanset hvilken Træbeskyttelse, du skal bruge, har vi den. Hvis dit træ trænger til beskyttelse, kan du med fordel vælge danskernes foretrukne træbeskyttelse.

Du vælger du en oliebaseret grunder, hvis du vil behandle med en oliebaseret træbeskyttelse. Bruger du transparent træbeskyttelse skal du behandle oftere, end hvis du bruger en dækkende. Fordelen ved en mere dækkende træbeskyttelse er derfor en bedre og længerevarende beskyttelse af dit træværk.

Hvis du ikke giver dit træværk beskyttelse, vil du i løbet af få år have problemer med dit træværk. Oliebaseret eller vandbaseret træbeskyttelse - det er spørgsmålet. Det er også super vigtigt at få lavet den bedste forarbejdning og få udført påføringen rigtig.

Du kan anvende træbeskyttelse til både nyt og gammelt træværk.

woor paint

Den vandopløselige træbeskyttelse er klart den bedste til helt nyt eller meget velholdt træ. Hvis malingen bliver blød og gummiagtig, er det en vandbaseret træbeskyttelse, og der bør derfor males med en vandbaseret træbeskyttelse ovenpå eller slibe træværket ned. Det gør det til en fordel, at male med vandbaseret træbeskyttelse. Se her:

Vandbaseret træbeskyttelse kræver et grundigt forarbejde, til gengæld holder det ofte længere end oliebaseret træbeskyttelse, da en vandbaseret træbeskyttelse bibeholder sin elasticitet.

Du kan ikke gå fra en dækkende træbeskyttelse til en transparent træbeskyttelse. Har dit træværk gennem mange år været behandlet med en oliebaseret træbeskyttelse, er det en god idé at fortsætte med denne, idet olien trænger godt ind i overfladen. Træ med skimmel eller alger skal behandles med Fjern Belægninger.